Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘PTT Public Company Limited’

The things our art director, Chris McGee, hated to leave out of the current issue of LAM.

Photo by Rungkit Charoenwat.

From “Control of the Canopy” in the May 2017 issue, by James Trulove with photography by Rungkit Charoenwat, about an oasis of tropical forest in the midst of Bangkok’s unsightly sprawl.

“Stairway to heaven.”

–CHRIS MCGEE, LAM ART DIRECTOR

As always, you can buy this issue of Landscape Architecture Magazine at more than 700 bookstores, including many university stores and independents, as well as at Barnes & Noble. You can also buy single digital issues for only $5.25 at Zinio or order single copies of the print issue from ASLA. Annual subscriptions for LAM are a thrifty $59 for print and $44.25 for digital. Our subscription page has more information on subscription options.

Read Full Post »

BY JAMES TRULOVE / PHOTOGRAPHY BY RUNGKIT CHAROENWAT

Landscape Architects of Bangkok has reforested a speck of the Thai capital. The cobras seem to approve.

FROM THE MAY 2017 ISSUE OF LANDSCAPE ARCHITECTURE MAGAZINE.

It would not be a stretch to think of this reforestation project as a “vest-pocket” park, much in the tradition of the work of the noted landscape architect Robert Zion in New York City. After all, the name of the project, “Metro-Forest,” might suggest as much. Though it is not bounded on all sides by encroaching office towers, this five-acre landscape rests squarely in the midst of equally inhospitable and unchecked suburban sprawl dotted by illegal dump sites (of which this was once one), a tangle of expressways and surface roads, and the din of more than 800 planes landing and departing nearby every day at Suvarnabhumi Airport, which serves Bangkok. Certainly many of the design elements of a vest-pocket park are present: a water feature to mask the clamor of planes and cars, native plants that recall a bygone era, seating to contemplate the surrounding nature, hardscape to create boundaries, and a carefully designed network of berms that increase the overall planting area of this small space while blocking views of the surroundings.

The project, which won a 2016 ASLA Professional Honor Award for General Design, is an oasis, (more…)

Read Full Post »