Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘South Korea’

SELECTIONS FROM THE 2018 STUDENT AWARDS

BY ZACH MORTICE

“Stop Making Sense” resists applying easily explicable narratives to the open question of nuclear waste storage. Image courtesy Andrew Prindle, Student ASLA, and Kasia Keeley, Student Affiliate ASLA.

The winning entries of the 2018 ASLA Student Awards offer solutions for extreme sites and surreal conditions, completely appropriate to the times in which they were crafted. Here is a selection of six award-winning student projects that greet such days with humanity, nuance, and rigor.

Stop Making Sense: Spatializing the Hanford Site’s Nuclear Legacy

General Design: Honor Award

Composed of a pair of inscrutable concrete bunkers that are 1,000 feet long and dug 60 feet into the earth, “Stop Making Sense” by Kasia Keeley, Student Affiliate ASLA, and Andrew Prindle, Student ASLA, pushes aside dominant narratives about how our nation treats and digests nuclear waste.

“We didn’t want to give people answers, and we didn’t want to force a perspective,” Keeley says. “What we wanted to do was raise questions and incite curiosity.” (more…)

Read Full Post »

BY ZACH MORTICE

The ski jump tower is the focal point of the site. Photo by Marco Esposito/SWA.

Deployed with a small footprint, a light touch, and ample flexibility, the Alpensia Olympic Park in PyeongChang, South Korea, which is hosting the 2018 Winter Olympics cross-country skiing, biathlon, and ski jump competitions, is the result of clever planning by landscape architects.

Originally, the Gangwondo Development Corporation (the ultimate client for the facility) and the engineering and construction company Taeyoung planned to put these three venues into two separate valleys. But SWA’s Sausalito, California, office suggested that these venues could be consolidated into one valley across a single 350-acre site instead. SWA says it’s the most compact Winter Olympics design of its type ever.

This more compact plan preserved forested hillsides and helped compress athletes and observers into a bustling hub of activity with a carefully choreographed arrival sequence. “When the venues were distributed, it became harder and harder to not carve up so much of the land, and have the sense of place still be right for spectators and worldwide TV coverage,” says Marco Esposito, a principal at SWA.

SWA’s plan puts the ski jump and stadium to the west, and the cross-country and biathlon stadiums to the east. Linked by a central plaza, these stadiums and race routes orbit each other, (more…)

Read Full Post »